Wanneer thuisverpleging een noodzaak wordt, wil je graag geholpen worden door een gespecialiseerd verpleegkundige die je met respect en motivatie behandelt in jouw eigen woonomgeving. Onze verplegers hebben ervaring met alle aspecten van de verpleging en komen graag bij jou thuis langs om de nodige zorgen toe te dienen.

Sommige factoren kunnen de heling van een wonde belemmeren en ervoor zorgen dat een wonde een chronisch probleem wordt. Om dit te vermijden passen we specifieke technieken toe om het herstel te bevorderen. We bestuderen we aandachtig het type wonde om zo de beste techniek toe te passen om tot snelle genezing over te gaan.

Diabetes is een stofwisselingsziekte die ook wel suikerziekte genoemd wordt. Personen met diabetes kunnen niet voldoende energie halen uit de suikers in het bloed. Bloedonderzoeken tonen dan ook een verhoogde glucosewaarde of hyperglycemie. Dit komt doordat de insulinereceptoren in de lichaamscellen niet goed werken of omdat er een tekort is aan insuline.

Onze neuroverpleegkundige heeft een specifieke opleiding genoten met oog op de specifieke zorg voor personen met neurologische aandoening. Iedere patiënt heeft behoefte aan een persoonlijke en aangepaste zorg. We bekijken iedere situatie dan ook apart en doen er alles aan om onze zorg zoveel mogelijk aan te passen aan de behoeften van de patiënt.

Thuiszorg Meetjesland bestaat uit een team van specialisten die ook ervaring heeft met psychiatrische zorgen. We passen onze zorg aan aan de specifieke behoefte van de patiënt. We kunnen je informeren over alle aspecten van de verschillende aandoeningen en je indien nodig doorverwijzen naar een gespecialiseerde dienstverlener zoals een psycholoog, ergotherapeut, diëtist of andere hulpverlener.

Wanneer iemand van jouw naasten met dementie te maken krijgt kan dat erg overweldigend en verwarrend aanvoelen. Het geheugen wordt aangetast en die persoon kan plots minder goed voor zichzelf zorgen. Als familielid of partner is het vaak moeilijk om hier mee om te gaan. Richtlijnen en advies van een specialist zijn een extra steun en een stap in de richting van aanvaarding.