Wanneer thuisverpleging een noodzaak wordt, wil u graag geholpen worden door een gespecialiseerd verpleegkundige die u met respect en motivatie behandelt in uw eigen woonomgeving. Thuiszorg Meetjesland werkt met een team van verpleegkundigen, gespecialiseerd in thuiszorg. Onze verplegers hebben ervaring met alle aspecten van de verpleging en komen graag bij u thuis langs om de nodige zorgen toe te dienen.

Bij gerichte wondzorg proberen we een wonde te behandelen zodat deze zo snel mogelijk volledig geneest. Sommige factoren kunnen de heling van een wonde belemmeren en ervoor zorgen dat een wonde een chronisch probleem wordt. Om dit te vermijden, passen we specifieke technieken toe om het herstel te bevorderen. Ieder type wonde vereist een verschillende aanpak en behandeling. We bestuderen aandachtig het type wonde en passen de juiste techniek toe om tot snelle genezing over te gaan.

Diabetes is een stofwisselingsziekte die ook wel suikerziekte genoemd wordt. Personen met diabetes kunnen niet voldoende energie uit de suikers in het bloed halen. Bloedonderzoeken tonen dan ook een verhoogde glucosewaarde of hyperglycemie. Dit komt doordat de insulinereceptoren in de lichaamscellen niet goed werken of omdat er een tekort is aan insuline.

Onze neuroverpleegkundigen hebben een specifieke opleiding genoten met oog op de specifieke zorg voor personen met neurologische aandoening. Iedere patiënt heeft behoefte aan een persoonlijke en aangepaste zorg. We bekijken iedere situatie dan ook apart en doen er alles aan om onze zorg zoveel mogelijk aan te passen aan de behoeften van de patiënt.

Thuiszorg Meetjesland bestaat uit een team van specialisten die ook ervaring heeft met psychiatrische zorgen. We passen onze zorg aan aan de specifieke behoefte van de patiënt. We kunnen u informeren over alle aspecten van de verschillende aandoeningen en u indien nodig doorverwijzen naar een gespecialiseerde dienstverlener zoals een psycholoog, ergotherapeut, diëtist of andere hulpverlener.