DiaSweets

In 2016 lanceerde Thuiszorg Meetjesland de webshop "DiaSweets" voor mensen met diabetes. Via dit project helpen we diabetespatiënten bij de zoektocht naar hoogwaardige en lekkere producten zonder toegevoegde suikers. Personen met diabetes hebben vaak moeite om gepaste en smakelijke producten te vinden die passen in hun dieet.

Een gezonde levenswijze is van vitaal belang, zeker voor diabetespatiënten. Als diabeteseducator ben ik de aangewezen persoon om mensen hierin te begeleiden. Want het is voor de patiënt niet makkelijk om plots hun voedingspatroon aan te passen en meteen producten met de juiste voedingswaarden te kopen. Door mijn job heb ik de gewoonte om tijdens het winkelen extra aandacht te besteden aan de ingrediënten en voedingswaarden van producten. Ik kijk steeds uit naar producten die ik mijn klanten kan aanbevelen.

Maar een lange lijst aan producten uit verschillende winkels wordt al snel een vermoeiende, tijdrovende en zelfs verwarrende manier van winkelen. Zo ontstond het idee om een webshop op te richten waar we producten voor mensen met diabetes aanbieden op één centraal platform, DiaSweets. We streven naar een breed aanbod aan ambachtelijke en lekkere producten, die geschikt zijn voor diabetespatiënten.

Waarom shoppen bij DiaSweets?

Voor mensen met diabetes is het vaak een zware opdracht om geschikte en lekkere voedingsstoffen te vinden. De producten moeten suikerarm zijn en aan verschillende voorwaarden voldoen. DiaSweets producten worden aan een aantal strenge regels onderworpen vooraleer ze op de toonbank terecht komen. Alle producten zijn ambachtelijk bereid en vers, door Vlaamse ambachtslui verwerkt.

Ambachtelijk bereide producten

Alle DiaSweets producten worden artisanaal bereid door Vlaamse ambachtslieden. We kennen onze leveranciers en het productieproces heel goed. Zo weten we zeker dat enkel de beste producten in onze winkel verschijnen.

Zorgvuldig geselecteerde voedingsmiddelen

DiaSweets producten moeten vooral lekker zijn. Daarom wordt ieder product getest en integraal goedgekeurd door een aantal proefpersonen vooraleer we het aanbieden aan onze klanten.

Suikerarme producten

We selecteren ons aanbod aan de hand van strenge regels. Zo mag het product geen toegevoegde suikers bevatten die invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Sommige producten kunnen wel van nature aanwezige suikers bevatten. Dan bieden we bijkomend advies over het gebruik.

Bezoek de webshop